Британски психолози разкриха ползите от лисата на партньор при жените. Анализите

...
Британски психолози разкриха ползите от лисата на партньор при жените. Анализите
Коментари Харесай

Защо омъжените жени не се чувстват щастливи?

Британски психолози разкриха изгодите от лисата на сътрудник при жените. Анализите на доста научни писания демонстрират, че представителите на нежния пол, които нямат съпрузи и деца, са по-щастливи и живеят по-дълго. Омъжените дами, не са достатъчно удовлетворени от живота си, в резултат на това, някои от тях страдат от психични и соматични болести.

Писателят и мъдрец Александър Корол съобщи, че сходно положение може да е провокирано от навика на актуалните дами да се съпоставят с другите. Според него омъжените дами се усещат неудовлетворени от живота си заради въздействието на обществените мрежи. Виждайки перфектни снимки в интернет, те правят оценка отрицателно себе си. 

" В желанието си за реализация дамата стартира да възприема фамилията и децата като ограничаване, до момента в който самотните девойки са по-свободни в това отношение. Те изпитват задоволство и благополучие от обстоятелството, че имат опцията да се развиват, да пътуват и нищо не ги лимитира в това ", споделя Корол. " В предишното хората не са били подвластни от обществените мрежи и са били удовлетворени от света, в който живеят. Тогава дамата се е осъществила в кръга на фамилията и околните си, а през днешния ден, с възходящата известност на интернет, тези граници са се разширили доста ", показва писателят. 

Според психолога Лилия Левицка, с цел да се усеща щастлива, всяка жена, без значение дали е омъжена или не, би трябвало да научи няколко секрети:
Да обича и приема тялото си и да се грижи непрекъснато за него.Да откри, кои са главните полезности в живота ѝ.Да се научи да бъде признателна на живота за всичко, което има.
Според специалисти фамилният статус не е водещ фактор по повод на здравето и дълголетието на една жена.

Какви са изискванията за здравето и дълголетието на дамата, описа

Неврологът Петър Соков изясни, какво въздейства на здравето и дълголетието на дамата.

" На първо място, това е генетиката, на която не можем да повлияем, както и храненето и методът на живот, които можем да направляваме ", споделя лекарят. " Стресът, изобилието от отрицателна информация, забързаното ежедневие могат да окажат отрицателно въздействие върху здравето на дамите ",   смята специалистът.

По думите му е належащо всяка жена да си отделя време за  пълноценната отмора. Липсата на сън е фактор за развиването на сърдечносъдови болести, изясни той.  

" Човек би трябвало да спи от 6 до 8 часа дневно, като е добре да си ляга едновременно, за предпочитане преди среднощ ", показва лекарят. Той предизвести, че неналичието на ефикасна почивка води до утежняване на положението на вътрешните органи и тъкани и увеличава риска от инфекциозни болести.

Според специалиста е доста значимо да се управляват равнищата на стрес и да се фокусирате върху действия, които носят наслаждение. Това може да бъде занимание, другарство с другари, семейство, доброволческа активност - всичко, което дава позитивни страсти. " Защото положението на нервната система се отразява на работата на вътрешните органи: стомашно-чревния тракт, сърдечно-съдовата система и др ", изясни той. 

В никакъв случай не трябва да забравяме за профилактичните прегледи при лекарите. Въпреки забързания метод на живот и непрекъснатата претовареност е належащо да се подлагате на постоянни профилактични прегледи, по време на които може да забележите заболяване в ранен етап и да предотвратите развиването му ", заключи лекарят.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР